16 lutego 2005 at 20:00
#42609
Katarzyna
Participant
Sa³atka z bak³a¿ana i grillowanej wo³owiny
Sk³ad:
2 bak³a¿any
Sól
2 cukinie
2 czerwone papryki
10 dkg drobnych pieczarek
Oliwa
1 ³y¿ka soku z cytryny
75dkg polêdwicy
3 ³y¿ki pociêtej ¶wie¿ej bazyli
Sposób wykonania:
Bak³a¿any pokroiæ jak frytki,posolic,odstawiæ ma 15 min, potem omyæ i osuszyæ. Cukinie pokroiæ w sko¶ne plastry, papryke w paski,pieczarki na pó³, cebulê w plastry. Zmieszaæ w misce warzywa z oliwa i sokiem z cytryny.Przykryæ i ostawiæ na 30 min. Miêso sma¿yæ na grillu po 5 min z ka¿dej strony.Po wystygniêciu pokroic na cieniutkie plastry.Warzywa wyjaæ z marynaty i usma¿yæ 5 min na grillu. Nak³adaæ na talerze.Ozdobiæ bazyli±.