14 lutego 2005 at 17:46
#42529
Katarzyna
Participant
Papardelle zapiekane
Sk³ad:
25 dkg makaronu papardelle
3 kolorowe papryki
60 dkg fileta z indyka
2 z±bki czosnku
2 ³y¿ki oliwy
¶wie¿e oregano
500 ml przecieru pomidorowego(z kartonu)
8 dkg miêkkiego sera ¿ó³tego
Sposób wykonania:
Makaron ugotowaæ. Paprykê poci±æ na ma³e kawa³ki. Miêso pokroic na 5 mm plastry. Czosnek zmia¿d¿yæ i zeszkliæ na oliwie,dodaæ miêso i usma¿yæ na z³oty kolor,posoliæ i popieprzyæ. Teraz obsma¿yæ paprykê, dodaæ porwane oregano doprawiæ sol± i pieprzem. Zalaæ przecierem i gotowaæ na mocnym ogniu 5 min. Do naczynia ¿aroodpornego wrzucaæ: makaron, miêso i paprykê z sosem. Ca³o¶æ posypaæ serem. Zapiec w piekarniku na 225 stopniach.