15 lutego 2005 at 17:52
#42555
Katarzyna
Participant
Sugo
Sk³ad:
oliwa z oliwek
3 cebule
4-5 z±bków czosnku
s³oiczek koncentratu pomidorowego
puszka tuñczyka w oleju
ser mozzarella
makaron ¶widerki – pó³ opakowania
pieprz, sól, papryka ostra
Sposób wykonania:
Makaron ugotowaæ.Posiekaæ czosnek i cebulê. W du¿ym garnku podgrzaæ olej, po czym wrzuciæ czosnek, nastêpnie wrzuæ cebulê. Podgrzewaæ ok. 8-10 min, mieszaj±c. Dodaæ koncentrat pomidorowy (rozcieñczony w szklance z wod±). Gotowaæ kolejne 8-10 min, mieszaj±c. Mo¿na dodaæ tak¿e pokrojone w koskê pomidory lub paprykê, wed³ug uznania. Nastêpnie dodaæ pó³ puszki tuñczyka, gotowaæ ok. 5 minut. Dodaæ resztê tuñczyka. Przyprawiæ do smaku.
Makaron wymieszaæ z sosem. Posypaæ startym serem.