15 lutego 2005 at 17:43
#42552
Katarzyna
Participant
Sa³atka bananowo-ry¿owa
Sk³ad:
3 banany
5 ³y¿ek ry¿u ugotowanego na sypko
pó³ selera
10 dkg szynki
5 ³y¿ek majonezu
2 ³y¿ki ¶mietany
³y¿ka soku z cytryny
curry
sól
cukier
Sposób wykonania:
Banany obraæ, przekroiæ wzd³u¿ na pó³, a nastêpnie pokroiæ w plasterki grubo¶ci 1/2 cm. Szynkê pokroiæ w kosteczkê. Seler obraæ i zetrzeæ na tarce, skropiæ sokiem z cytryny, aby nie ¶ciemnia³. Do majonezu dodaæ ¶mietanê i curry. Wymieszaæ wszystkie sk³adniki z ry¿em, doprawiæ sol± lub cukrem.