Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

wiosenny szpinak

Home Forums Działy Forum Szpinakowe wiosenny szpinak

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #43724
    admin
    Keymaster

    JEST! JEST! JEST! Widzia³am dzi¶ m³odziutki szpinak na targu. W tygodniu wypróbujê. Dot±d eksperymentowa³am tylko z mro¿onym, ale dziêki wam odwa¿ê siê na ¶wie¿y 🙂
    Co polecacie na pierwszy raz???
    Aga

    #43727
    Anerite
    Participant

    Mrozony niezly, ale nie ma nic lepszego, niz swiezy. Przepisy sa tu, na forum szpinakowym (poklikaj sobie) i takze ogolnie w przepisach, warto poczytac, pewnie znajdziesz w spisie albo przez wyszukiwarke. Podalam kilka. Anerite.

    #43749
    Ewa
    Participant

    Suroweczka ze swiezego mlodego szpinaku ACHHHHHHHH KOCHAM nie ma nic lepszego

    Pzdr Ewa NYC

    #43810
    Agnieszka
    Participant

    Jak ju¿ nieomieszka³m zaznaczyæ w opinii, zrobi³am cud-krokiety ze szpinaczkiem. Dwa wnioski na przysz³o¶æ:
    1) nie zabieraæ siê za czyszczenie szpinaku kiedy nie ma siê kto zaj±æ wyj±cymi maluchami
    2) nie zabieraæ siê za robienie krokietów kiedy nie ma siê kto zaj±æ wyj±cymi maluchami
    🙂 🙂 🙂
    A na serio to dzieciom nie przypasowa³y, choæ wyjada³y samo nadzienie. Za to mnie przypad³y do gustu. I to bardzo.
    Teraz czas na surówkê…

    #43812
    Anerite
    Participant

    Przelac szpinak trzeba wielokrotnie, taka jego natura, ale jesli dzieci wyjadaly nadzienie, to znaczy szpinak smakowal, a nie "opakowanie", co dziwne. Jednak lubia szpinak, to rob dla nich bez nalesnikow, a dla siebie i doroslych w nalesnikach. Mozna tez robic pojedynczo w nalesnikach zrolowanych. Ciesze sie, ze smakowalo, szpinak jest smaczny (odpowiednio zrobiony) i zdrowy, ale trzeba pamietac, ze zawiera kwas szczawiowy, ktory rozpuszcza wapno, wiec kiedy sie go je, nalezy nadrobic strate wapnia innymi potrawami bogatymi w wapno w tym samym dniu. Anerite.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.