Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

wegetariańskie zapożyczenia w naszych domach

Home Forums Działy Wegetarianizm wegetariańskie zapożyczenia w naszych domach

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #43863
    Agnieszka
    Participant

    [b]Tytu³em wstêpu…[/b]
    Mam wielu znajomych i przyjació³ wege. I to takich jedz±cych tylko ro¶liny i takich toleruj±cych mleko czy ryby. Czasem przygotowuj±c jakie¶ spotkanie zastanawiam siê nad doborem dañ tak aby wszyscy mogli je¶æ.
    [b]A teraz rozwiniêcie…[/b]
    Wiele z tych wynalezionych dañ zosta³o w mojej kuchni na sta³e: faszerowane pieczarki, pieczona cukinia, go³abki, czy sa³atka z makaronu ry¿owego. Ca³± rodzin± polubili¶my te¿ soczewice (czerwon± i zielon±), kolorowe fasole, sojê.
    [b]A na zakoñczenie…[/b]
    Czy u Was te¿ zago¶ci³y na sto³ach dania wegetariañskie. Co naprawdê przypad³o wam do gustu, a czego "do ust nie we¼miecie" (np. tofu pod ka¿d± postaci±) :rolleyes:
    Mo¿e podacie przepisy na takie "szlagierowe" danie.
    Zaczê³am temat to podam pierwszy przepis 🙂
    [i][b]Zapiekanka z cukinii [/b][/i]
    Potrzebne bêd±: ry¿ (ok.1 torebka), ser ¿ó³ty w platerkach, pomidor, gotowane warzywa (marchewka, groszek, soczewica czerwona), przyprawy, ew. jajko. No i oczywi¶cie cukinia.
    Cukiniê pokroiæ w plastry, wyj±æ pestki i oprószone sol± po³o¿yæ na blasze. W kó³ka w³o¿yæ ry¿ wymieszany z przyprawami i rozdrobnionymi warzywami, polaæ to odrobin± rozmieszanego jajka i zapiekaæ. Pod koniec po³o¿yæ plaster pomidora i przykryæ ¿ó³tym serem.

    #44070
    Klaudia
    Participant

    Interesuje mnie ta sa³atka z makaronu,gdybys by³a uprzejma podaæ przepis :rolleyes: Od 3 miesiêcy nie jem miêsa, dlatego wypróbowa³am trochê produktów "wegetariañskich".Nie znoszê tofu wêdzonego,zwyk³e mogê zje¶æ ale nie ma takiej potrzeby bo jem jajka i sery.Nie lubiê te¿ kotletów sojowych( preferujê "schabowe" z boczniaków) i wogóle tych wszystkich krajanek,granulatów,"flaków" itd. Nie lubiê soji,wolê groch czy fasolê.Dla mê¿a i syna gotujê "normalnie",nie mam jakiego¶ moralnego zakazu, wiêc spróbowa³am kiedy¶ wêdliny,któr± kroi³am dla mê¿a i sama sie zdziwi³am,¿e tak mi nie smakowa³a!Sama sól,pieprz i kwas!Z kolei miêso,które zawsze doprawiam pikantnie,wydaje mi siê s³odkie,a ja od dziecka nie lubiê s³odyczy!Tak mi sie porobi³o… :laugh: a na ostatnim proszonym grillu siostra uraczy³a mnie camembertem. 🙂

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.