Wlasciwie co Ty chcesz od tego przepisu na flaczki po rzymsku, jesli o nie chodzi? (ja nie podawalam tego). Sa klarowne i dobrze doprawione, co widzi kazdy, kto ma wyobraznie kulinarna. Moze beda smakowac inaczej, ale jak sam piszesz, jest duzo wariantow tej samej potrawy. Kiedys podawalo sie koniecznie flaczki z pulpetami, co zostalo jakos zapomniane i chyba takich nie jadles, a moze byly jeszcze lepsze? Jak chcesz, to poszukam w starych ksiazkach kucharskich, ale nie licz na taki sam smak, bo ludzie modyfikuja przepisy, a w restauracji Ci nie dadza, bo to jest sekret. Wiadomo, ze powinien byc majeranek. A tu podam Ci link do przepisow na flaczki i potem sam sobie eksperymentuj, az bedzie Ci smakowac. Pewnie nie bedziesz dawal pomidorow, bo tego tradycyjnie nie bylo, ale mozesz sobie dodac przyprawy jakie chcesz. Zeby byly pikantne, to moze gotuja z jakas ostra papryczka chili albo dodaja sos Tabasco (jest swietny), oprocz tradycyjnego pieprzu? A tu masz link do przepisow, ale nie licz, ze dostaniesz ten sam przepis z tej restauracji, choc moze podobny:
http://www.google.com/search?hl=en&q=flaczki&btnG=Search&lr=lang_pl
Milo bedzie dostac jakas odpowiedz. Anerite.