Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sprawianie karpia

Home Forums Temat Specjalny Boże Narodzenie Sprawianie karpia

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #45989
    Aleksandra Nowak
    Participant

    proszę forumowiczów o pomoc:

    czy podczas patroszenia karpia, konkretnie rozkrajania jego brzucha zwracacie uwagę na woreczek żółciowy? Ktoś mi mówił, że trzeba być ostrożnym, żeby go nie przedziurawić, bo ryba do wyrzucenia. To prawda?

    #45992
    marek
    Participant

    Oczywiście ten ktoś miał rację. Natychmiastowe płukanie jamy brzusznej patroszonej ryby może zapobiec nieszczęściu.

    #46196
    dorota pipiorka
    Participant

    i dlatego ja zawsze kupuję ryby wypatroszone, bo nie znam się na tym ani nie lubię tego robić…

    #46527
    dorota pipiorka
    Participant

    i dlatego ja zawsze kupuję ryby wypatroszone, bo nie znam się na tym ani nie lubię tego robić…

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.