Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąski, dania na impreze..?! Pomocy!

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Przekąski, dania na impreze..?! Pomocy!

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 58 total)
  • Author
    Posts
  • #46411
    Grillcenter_pl
    Participant

    Z napojów nie będzie większego problemu,w końcu zejdzie wszystko co przygotujesz. Jeżeli chodzi o jedzenie,to dobrze sprawdzaja sie drobne przekąski i ewentualnie jedno danie na ciepło.

    #46080
    Grillcenter_pl
    Participant

    Z napojów nie będzie większego problemu,w końcu zejdzie wszystko co przygotujesz. Jeżeli chodzi o jedzenie,to dobrze sprawdzaja sie drobne przekąski i ewentualnie jedno danie na ciepło.

    #46182
    Joanna Kulesza
    Participant

    Moje pewniaki to:
    1) duzo osob, maly budzet – koreczki z pasztetu Indykpol + kawałeczek sera żółtego/ koziego + oliwka/ suszona żurawina, świeżutka bagietka
    2) malo osob, wiekszy budzet –
    Carpaccio z indyka lub krakowska sucha, wino, domowej roboty pieczywo

    #46513
    Joanna Kulesza
    Participant

    Moje pewniaki to:
    1) duzo osob, maly budzet – koreczki z pasztetu Indykpol + kawałeczek sera żółtego/ koziego + oliwka/ suszona żurawina, świeżutka bagietka
    2) malo osob, wiekszy budzet –
    Carpaccio z indyka lub krakowska sucha, wino, domowej roboty pieczywo

    #46185
    Anerite
    Participant

    Mam pytanie do Ciebie joasja, co rozumiesz pod nazwa carpaccio, a dokladnie z indyka?

    #46516
    Anerite
    Participant

    Mam pytanie do Ciebie joasja, co rozumiesz pod nazwa carpaccio, a dokladnie z indyka?

    #46529
    dorota pipiorka
    Participant

    u nas świetnie sprawdzają się krakersy i ze dwa sosy do nich, pikantny i łagodny, np. czosnkowy i majonezowy, koreczki, oliwki, łosoś wędzony, kabanosy, krewetki, jakaś sałatka, na słodko jakieś ciasteczka francuskie i każdy znajdzie coś dla siebie 🙂

    #46198
    dorota pipiorka
    Participant

    u nas świetnie sprawdzają się krakersy i ze dwa sosy do nich, pikantny i łagodny, np. czosnkowy i majonezowy, koreczki, oliwki, łosoś wędzony, kabanosy, krewetki, jakaś sałatka, na słodko jakieś ciasteczka francuskie i każdy znajdzie coś dla siebie 🙂

    #46541

    Ja mam zawsze marynowane grzyby:) Bez tego i orzeszków solonych się nie obędzie.

    #46210

    Ja mam zawsze marynowane grzyby:) Bez tego i orzeszków solonych się nie obędzie.

    #46572
    Joanna Kulesza
    Participant

    Anerite, to jest coś takiego ……………….. Generalnie to polędwiczka z indyka, czyli jego najlepsze mięso, które jest wędzone na zimno.

    :angry:

    #46241
    Joanna Kulesza
    Participant

    Anerite, to jest coś takiego ……………….. Generalnie to polędwiczka z indyka, czyli jego najlepsze mięso, które jest wędzone na zimno.

    :angry:

    #46576
    Anerite
    Participant

    A wiec to jest mieso indyka tylko wedzone, ale surowe, jak np. szynka westwalska. Pytalam, bo karpacio to nazwa przystawek z surowego zupelnie miesa, np. z wolowiny albo tunczyka, jesli wedzone to nie jest to dokladnie karpacio (nazwa troche naciagana), ale nie grozi zatruciem.

    #46245
    Anerite
    Participant

    A wiec to jest mieso indyka tylko wedzone, ale surowe, jak np. szynka westwalska. Pytalam, bo karpacio to nazwa przystawek z surowego zupelnie miesa, np. z wolowiny albo tunczyka, jesli wedzone to nie jest to dokladnie karpacio (nazwa troche naciagana), ale nie grozi zatruciem.

    #46578
    Luiz Wiśniewska
    Participant

    NAjlepiej szukac na stronach kulinarnych w internecie. Tam znajdziesz mnóstwo przepisów, Jakby nie oatrzeć internet skarbnicą wiedzy jest 🙂

    :angry:

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 58 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.