[color=#FF0000][/color]POLSKIE RAGU
jarzyny: marchew, pietruszka,seler 1 lub 2 duże cebule, dużo czosnku, pomidory, papryka.
mieso do wyboru: wołowo-wieprzowe, drób lub inne mielone
Wszystkie jarzyny utrzeć na tarce lub zmiksować robotem, włożyć do rondla z grubym dnem /długo dusimy/, dodajemy do nich przyprawę KAMIS do mięsa duszonego lub mielonego ewentualnie do cielęciny / w zależności od mięsa jakiego dodasz/, oczywiście olej /lub oliwa z oliwek/, kminek KAMIS /dobry też mielony/użyj soli czosnkowej tez KAMIS lub inne przyprawy, które lubisz. Cały czas mieszaj dusząc non-stop. Konsystencja powinna być płynna. Dodac mięso, które lubisz, dodac ewentualnie troszke wody, dodaj KAMISA liść bobkowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy /dużo/. Znowu dusić /ok.2 godzin/, cały czas mieszać, dodać 4-5 suszonych grzybów, zielony groszek, łyżkę masła, doprawić do smaku przyprawa KAMIS, która lubisz.
Podawać z kluskami, kopytkami, ryżem lub wybrana kasza, Potrawe można zamrozić. ŻYCZE SMACZNEGO! MOI GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ NIĄ. 😛