Home › Forums › Ostanie zakupy › Sprzęt i wyposażenie › Piekarnik elektryczny czy gazowy?
- This topic has 23 replies, 12 voices, and was last updated 12 years, 8 months ago by Gosia Ładna.
-
AuthorPosts
-
23 września 2011 at 15:56 #46072Ania ZającParticipant
Mialam stary gazowy ale po remoncie zaczelam usilnie ogladac rozne [url=http://www.zadowolenie.pl/piekarniki_do_zabudowy]piekarniki do zabudowy z termoobiegiem i grillem[/url] i stwierdzilam, ze jak kupuje nowy to tylko i wylacznie elektryk do zabudowy wchodzi w gre. Teraz mam takiego do zabudowy za ktorego dalam niecale 700zl i jestem zadowolona.
27 września 2011 at 03:14 #46404Renata RybickaParticipantZdecydowanie gazowy. Powody:
1. Zdecydowanie tańsza eksploatacja (moja ciotka z tego powodu wróciła do gazowego, ma teraz o około 100 zł mniejsze rachunki.
2. Gotowanie „na prądzie” jest niezdrowe, ze względu na wytwarzane pole elektromagnetyczne.27 września 2011 at 03:14 #46073Renata RybickaParticipantZdecydowanie gazowy. Powody:
1. Zdecydowanie tańsza eksploatacja (moja ciotka z tego powodu wróciła do gazowego, ma teraz o około 100 zł mniejsze rachunki.
2. Gotowanie „na prądzie” jest niezdrowe, ze względu na wytwarzane pole elektromagnetyczne.2 listopada 2011 at 19:41 #46431Grillcenter_plParticipantZ tym gotowaniem na prądzie,to są naprawdę różne opinie,wiec nie sugerowałbym sie tak do końca. Jedyne co przemawia za gazem,to tańsze zużycie jaki sam zakup takiej kuchenki.
2 listopada 2011 at 19:41 #46100Grillcenter_plParticipantZ tym gotowaniem na prądzie,to są naprawdę różne opinie,wiec nie sugerowałbym sie tak do końca. Jedyne co przemawia za gazem,to tańsze zużycie jaki sam zakup takiej kuchenki.
27 marca 2012 at 14:03 #46307Adelina KowalskaParticipantCyrkulacja jest po to, żeby ci równo grzało w piekarniku. [url=http://www.electro.pl/Piekarniki,93,92.html]Piekarniki elektryczne[/url] są dla ludzi, więc myślę, że nie powinnaś mieć problemu z obsługą, a w razie czego pan w sklepie ci na pewno wszystko wytłumaczy. Może jednak warto się zastanowić nad hybrydą elektryczno-gazową. Dodatkowo chociaż piekarnik elektryczny nie jest tak kapryśny jak gazówka, to ma tendencję do wysuszania potraw. Ale w jakiejś pani domu czytałam, że można temu zaradzić poprzez włożenie do piekarnika kubka wody. Ja mam elektryczny i nie narzekam.
27 marca 2012 at 14:03 #46638Adelina KowalskaParticipantCyrkulacja jest po to, żeby ci równo grzało w piekarniku. [url=http://www.electro.pl/Piekarniki,93,92.html]Piekarniki elektryczne[/url] są dla ludzi, więc myślę, że nie powinnaś mieć problemu z obsługą, a w razie czego pan w sklepie ci na pewno wszystko wytłumaczy. Może jednak warto się zastanowić nad hybrydą elektryczno-gazową. Dodatkowo chociaż piekarnik elektryczny nie jest tak kapryśny jak gazówka, to ma tendencję do wysuszania potraw. Ale w jakiejś pani domu czytałam, że można temu zaradzić poprzez włożenie do piekarnika kubka wody. Ja mam elektryczny i nie narzekam.
28 marca 2012 at 14:49 #46309Gosia ŁadnaParticipantSzczerze to nie sądziłam że się jeszcze produkuje piekarniki gazowe, myślałam, że teraz juz wszystkie są na prąd, a co do kuchenki to zawsze byłam zwolenniczką gazu,ale wynajęłam mieszkanie gdzie kuchenka jest na prąd i powiem wam że mnie to przekonało nie ma takie syfu jak po gazie, nic się nie osadza. Ale jakbym kupowała dla siebie to taki który ma chociaż jeden palnik gazowy, do uzyskiwania wysokiej temp np. do dań z woku.
28 marca 2012 at 14:49 #46640Gosia ŁadnaParticipantSzczerze to nie sądziłam że się jeszcze produkuje piekarniki gazowe, myślałam, że teraz juz wszystkie są na prąd, a co do kuchenki to zawsze byłam zwolenniczką gazu,ale wynajęłam mieszkanie gdzie kuchenka jest na prąd i powiem wam że mnie to przekonało nie ma takie syfu jak po gazie, nic się nie osadza. Ale jakbym kupowała dla siebie to taki który ma chociaż jeden palnik gazowy, do uzyskiwania wysokiej temp np. do dań z woku.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.