Home › Forums › Działy › Grill, Grillowanie… › Moje ulubione dania z Grilla
- This topic has 28 replies, 19 voices, and was last updated 13 years ago by Grillcenter_pl.
-
AuthorPosts
-
21 kwietnia 2005 at 16:01 #43832AdministratorKeymaster
Co lubicie z grilla?
A mo¿e jakie¶ w³asne przepisy?23 kwietnia 2005 at 10:29 #43846AgnieszkaParticipantNajlepsze dania s± podobno te najprostsze:)
My (rodzinka ca³a) uwielbiamy wszelkie rybki z grilla. Np. pstr±g faszerowany fet± i zielon± pietruszk±, ³oso¶ (tylko lekko marynowany). Poza tym lubimy karkówkê (w marynacie z miodem i kilkoma rodzajami pieprzu), skrzyde³a z kurczaka (obsypane solidnie papryk± i w czasie pieczenia skrapiane wod± z miodem).23 kwietnia 2005 at 13:20 #43849marekParticipantAga podaj przepisy do dzia³u grill, bardzo prosze, sezon w pe³ni……..
23 kwietnia 2005 at 21:18 #43850EwaParticipantUwielbiam biala kielbase polewana piwem , do tego tostowany chleb czosnkowy grillowane grzyby portabella i surowka z pomidora , ogorka , papryki i cebuli z wloskim dresingiem.
24 kwietnia 2005 at 09:57 #43853WiesiaParticipantGrillujemy wszystko , co sie da. Za kazdym razem troche inaczej.
Uwielbiam sardyny z grilla, ziemniaki z maselkiem, czosnkiem i ziolami, pieczarki w calosci, pstraga i wszelakie miesa. Do tego zawsze obowiazkowo kilka rodzajow sosow, mnostwo swiezych jarzyn i wino. Dobry, nastroj i apetyt…
24 kwietnia 2005 at 19:01 #43855majaParticipantmoje ulubione danie z grila to…kanapki…chlebek tostowy posmarowany mas³em czosnkowym w ¶rodku plaster ¿ó³tego sera przykryty drug± kromeczk± owin±c w foliê aluminiowa i piec na grilu..wszystkim smakuje 😉
9 maja 2005 at 17:39 #43881adminKeymasterLubiê smaczne eksperymenty, w poprzednim sezonie sprawdzi³am przepis wziêty gdize¶ z internetu (nie pamiêtam gdzie by³) i okaza³ siê super.
Potrzebne s± pieczarki, takie du¿e oko³o 5-6 cm ¶rednicy, o bia³ej skórce, jêdrne, twarde, zamkniête tj bez widocznych blaszek
bia³e wino, kilka plasterków szynki gotowanej, só³, pieprz, cebula, olej do sma¿enia.
Na gor±cy t³uszcz wrzucamy posiekan± cebulê, nó¿ki pieczarek odcinamy, kroimy w kostkê, wrzucamy do cebuli, po odparowaniu soku wlewamy kilka ³y¿ek wina, pokrojon± w kostkê szynkê, posypujemy sol± pieprzem, czekamy a¿ wystygnie.
Farsz wk³adamy do kapeluszy, dodajemy odrobine mase³ka, zawijamy w foliê aluminiow±, grilujemy
Jak kto lubi to do farszu mo¿na dodaæ pietruszkiJest super, super, pucha, niam, niam :laugh:
10 maja 2005 at 09:41 #43882WiesiaParticipant:laugh: Pewnie , ze super, a jeszcze jak sie pieczarki nie przepiecze ale skonsumuje takie pol na pol, to niebo w gebie. Sa niesamowicie soczyste!
11 maja 2005 at 16:24 #43888MariuszParticipanta wg mnie wszelkie przepisy grilowe z uzyciem folii aluminiowej sa zaprzeczeniem istoty samego grila, gdzie potrawa ma nabrac specyficznego posmaczku, ktory przez folie nie ma szans do niej dotrzec.
11 maja 2005 at 19:21 #43892WiesiaParticipantMarinik, masz racje, z tym, ze wszystkie "rzeczy" faszerowane jakos lepiej smakuja z folii. Wszystko sie pieknie przegryza. A potem sie lekko dopieka bez folii i efeky masz super znakomity.
13 maja 2005 at 03:46 #43899EwaParticipantJejku cokolwiek to jest wcina sie dobrze . Dzisiaj u mnie byla karkowka peklowana w soli i pieprzu (najlepsze przyprawy) ; ziemniory przekrojone i napeklowane sola , tluszczem , czosnkiem i pieprzem – pieczone w folii . A na zakaske salata , rzodkiewka , szczypior z kwasna smietana i sola .
14 listopada 2005 at 15:51 #44330kasiaParticipantprzepis wydaje sie dobry my¶lê ¿e warty spróbownia. Wszystkie nowo¶ci s± wskazane. Wogóle uczty z grilla s± zawsze udane i ma³o kogo znam ¿eby na¿eka³. Tosty grzybki steczki itd.na sam± my¶l ¶linka leci. 🙂
10 marca 2006 at 19:17 #44637Dorota KoniecznaParticipantWitam.Ja uwielbiam karkóweczkę pieczoną na grilu.Wcześniej przygotowuję ok1 szklanki oliwy,do tego sypię majeranek ,wegetę,sol ,pieprz,paprykę słodką,paprykę chili,zmiażdżony czosnek.Wszystko mieszam i nacieram pokrojoną w płwty karkowkę.Poźniej pozostaje tylko pięknie ją upiec (można w folii) ja kladę na tackę aluminiową i czekam…PYSZOTA!!!
10 marca 2006 at 21:32 #44639marekParticipantAz zgłodniałem. Byle do wiosny.
1 października 2007 at 22:22 #45353Sebastian ModarskiParticipantPo prostu piersi z kurczaka. I bez żadnej folii.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.