Home › Forums › Działy › Kuchnie Świata › kuchnia wloska
- This topic has 41 replies, 13 voices, and was last updated 12 years, 4 months ago by airalion.
-
AuthorPosts
-
28 października 2011 at 16:05 #46092Zuzanna PaprockaParticipant
Uwielbiam kuchnie wloaska. Jest najlepsza na siweicie. Jesli chodzi o canelloni to ja trzymam sie najbardzie dla mnie standardowej wersji czyli jak dla mnie tej ze szpinakiem. Az sama sobie w pracy narobilam smaka.
28 października 2011 at 16:10 #46424Zuzanna PaprockaParticipantCannelloni ze szpinakiem i ricotta:
150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
12 rurek cannelloni
1 cebula
1 zabek czosnku
30g orzeszkow piniowych
300 g ricotty
1 jajko
sol do smaku
swiezo zmielony pieprz
400ml smietany
125 g mozzarelliSmacznego
28 października 2011 at 16:10 #46093Zuzanna PaprockaParticipantCannelloni ze szpinakiem i ricotta:
150 g – swiezego szpinaku, moze byc tez mrozony
12 rurek cannelloni
1 cebula
1 zabek czosnku
30g orzeszkow piniowych
300 g ricotty
1 jajko
sol do smaku
swiezo zmielony pieprz
400ml smietany
125 g mozzarelliSmacznego
2 listopada 2011 at 19:39 #46429Grillcenter_plParticipantA pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?
2 listopada 2011 at 19:39 #46098Grillcenter_plParticipantA pizza? chyba zapomnieliśmy o tym dania,a przecież to właśnie min z niego słynie kuchnia włoska:) Lubicie jeść? A moze robicie ja sami?
4 listopada 2011 at 18:28 #46115Zuzanna PaprockaParticipantOj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related
Normalnie niesamowity jest ten facet.
4 listopada 2011 at 18:28 #46446Zuzanna PaprockaParticipantOj tak ja uwielbiam jesc pizze ale niestey nie znam dobrego przepisu na ciasto. Pare rayzy juz probowalam ale nie wychodzi jakies dobre. Moje jednka kiedy dojde do takiej wprawy: http://www.youtube.com/watch?v=mTn738SRyq4&feature=related
Normalnie niesamowity jest ten facet.
18 listopada 2011 at 21:23 #46132Zuzanna PaprockaParticipantNie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?
18 listopada 2011 at 21:23 #46463Zuzanna PaprockaParticipantNie wiedzialaam jak do dac nowy watke wiec swietdzilam ze zapytam tutja. Powiedzcie mi jak i czy wogole robicie makaron domowej roboty? Uwazacie ze do tego potrzebna jest specjalna maszynka?
5 grudnia 2011 at 13:54 #46137joanna wesolaParticipantNie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum
5 grudnia 2011 at 13:54 #46468joanna wesolaParticipantNie jest potrzebna żadna specjalna maszynka, wystarczy ostry nóż. A jeśli chcesz żeby makaron się nie sklejał to użyj mąki durum
9 grudnia 2011 at 19:23 #46472Zuzanna PaprockaParticipantNo tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.
9 grudnia 2011 at 19:23 #46141Zuzanna PaprockaParticipantNo tak ostry noz to cienkiego krojenia ale rozwalkowac to trzeba samemu porzadnie.
14 stycznia 2012 at 17:58 #46493Grillcenter_plParticipantCiekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?
Pozdrawiam Grillcenter.pl
14 stycznia 2012 at 17:58 #46162Grillcenter_plParticipantCiekawe jak smakuje taki makaron,nigdy nie miałem okazji spróbować,więc nie wiem. A czy po ugotowaniu też należy polać makaron zimną wodą aby się nie sklejał?
Pozdrawiam Grillcenter.pl
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.