Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki serowe, panierowane.

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Kotleciki serowe, panierowane.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #45344
    Maciej Kowalski
    Participant

    Kiedyś próbowałem zrobić kotleciki serowe… niestety z miernym skutkiem. Ser bowiem rozlał się po patelni i co prawda smakowało nieźle 😉 to jednak nie wyglądało najlepiej 😐

    Znacie jakiś przepis, a może macie jakieś sprawdzone sposoby na to by się nie rozpadły i zachowały kształt?

    #45356
    Sebastian Modarski
    Participant

    A jakiego sera użyłeś? Pewnie nie każdy się nadaje. Z goudy wychodzą ok, tylko trzeba zrobić odpowiednio grubą skorupkę z tartej bułki.

    #45358
    Anerite
    Participant

    Rozne sery mozna smazyc ale tu wazna jest technika. Plaster wybranego sera nalezy panierowac w mace, jajku, bulce tartej i proces powtorzyc, czyli jeszcze raz tak samo, dopiero smazyc na oliwie i niekoniecznie glebokiej. Smazyc na patelni wystarczy. Chodzi o to, aby ser nie wyciekal z panierki, dlatego trzeba robic podwojnie. Naturalnie nie przesadzac ze smazeniem, smazyc na zloto. Sery twarde albo plesniowe, mozarella, feta itd. do wyboru.
    Do tego smazone borowki czerwone, albo zurawiny no i jakies dobre biale wino.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.