Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gdzie to wstawic?

Home Forums Działy Hudy Park Gdzie to wstawic?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #42201
    Anerite
    Participant

    Poslalam Ci oryginalny artykul dr. Russaka na temat bigosu i mysle, ze warto go podac, tylko nie wiem gdzie. Wybor zostawiam Tobie. jesli sie nie miesci w istniejacych dzialach, to moze zrobic nowy dzial. Tegoz autora jest artykul o winach z tego samego zrodla i moze by tez warto go zamiescic. Procz tego nalezy zwrocic uwage podajacym przepisy, jesli kopiowane, (patrz bigos krzysztofa) by podawali zrodlo przepisow, jesli sa cudze, tego wymaga przyzwoitosc. Anerite.

    #42206
    Administrator
    Keymaster

    Wkrótce nowe dzia³y i nowe kategorie w przepsiach….
    Ale w jakiej kategorii ma byæ bigos? pierogi?
    Prosi³bym aby podaæ tu propozycje dzia³ów i kategorii w przepisach.

    #42207
    marek
    Participant

    Poda³em zród³o pochodzenia przepisu na bigos "autorstwa" Krzysztofa, a on sam dosta³ pisemnie ostrzezenie. Wiêc vzamieszczaæ ponownie nie ma sensu. Adres jest podlinkowany do strony polonia.

    #42216
    Katarzyna
    Participant

    Mo¿e warto stworzyæ kategoriê 'tradycyjne’ albo 'polskie’ albo 'staropolskie’, bo te potrawy do takich nale¿±.

    #42221
    marek
    Participant

    Bazylio bêdzie dzia³ "W staropolskiej kuchni"

    #42229
    Anerite
    Participant

    Moze wziac przyklad z ksiazek kucharskich, gdzie pierogi sa zawsze w dziale potrawy maczne albo z maki i kasz, a bigos jak i inne warzywa i jarzyny z miesem po prostu sa w dziale potrawy polwarzywne. Mysle ze najprosciej skorzystac z tych wzorow, chyba ze ktos ma inny pomysl. Anerite.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.