Składniki: • 60ml wódki • 30 ml blue Curacao • 60 ml soku ananasowego • 3 ml likieru Triple Sec • kawałek ananasa Sposób przyrządzenia: Wlać do shakera z pokruszonym lodem, wymieszać, przecedzić do kieliszka koktajlowego. Przybrać ananasem.
Kategoria: Drinki
Koktaile
Black devil
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: 60ml jasnego rumu 15 ml wytrawnego wermutu czarna oliwka Sposób przyrządzenia: Wymieszać rum z wermutem i wlać do kieliszka koktajlowego. Wrzucić oliwkę.
Whisky
Whisky Eggnog
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 7/10 whisky 3/10 mleka 1 jajo 1 łyżka cukru Sposób przyrządzenia: Shaker wypełnić do połowy lodem, dodać resztę składników i dobrze wstrząsnąć. Można dodać jeszcze trochę mleka. Podawać w niskich szklaneczkach do whisky
Gin
Upadający anioł.
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: lód 45ml ginu 30ml soku z cytryny 15ml zielonego likieru miętowego wiśnia z Maraskino kawałek angostury Sposób przyrządzenia: Lód, likier, sok z cytryny i angosture mieszamy w shakerze. Podawać w koktajlowych kielichach i udekorować wiśnią. Red. Angostura – Gorzka wódka, zawierająca 23, 45 lub 48 proc. alkoholu o ciemnoczerwonej barwie. Jest też niezwykle aromatyczną…
Rum
Poker
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 1/2 łagodnego, białego vermouthu 1/2 rumu 1 skorka z cytryny lód Sposób przyrządzenia: Lód wsypać do shakera, dodać rum i vermouth. Dobrze wstrząsnąć, serwować w koktajlowym szkle, udekorować skorka z cytryny.