Składniki: 20 ml canadian whisky 20 ml Curacao Orange 20 ml różowego wermutu 80 ml wytrawnego szampana 2 krople Angostury 6 kostek lodu wisienka Sposób wykonania: Składniki koktajlu wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana) razem z pokruszonym lodem. Następnie przecedzić całość przez sitko i przelać do kieliszka. Uzupełnić szampanem.
Kategoria: Drinki
Koktaile
Mimoza
by Monika Bura • • 0 Comments
Składniki: 80 ml schłodzonego szampana 40 ml soku z pomarańczy Sposób wykonania: Do wysokiego kieliszka wlać sok pomarańczowy po czym wlać szampana.
Koktaile
Specjalny koktajl
by Adam Byczkowski • • 0 Comments
Składniki: 20 ml białego Bacardi 20 ml wermutu extra dry 20 ml wytrawnego szampana 20 ml soku z pomarańczy 20 ml syropu z Maraku 6 kostek lodu Sposób wykonania: Składniki koktajlu wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana) razem z pokruszonym lodem. Następnie przelać do kieliszka i uzupełnić szampanem.
Koktaile
James Bond
by Ewelina Janeczko • • 0 Comments
Składniki: 40 ml wódki kropla Angostury 80 ml wytrawnego szampana Sposób wykonania: Do wysokiego kieliszka wlać wódkę i angosturę po czym dopełnić szampanem.
Koktaile
Chicago
by Łucja Jaroszek • • 0 Comments
Składniki: 60 ml brandy 1 kropla Triple sec 1 kropla Angostury cząstka limonki cukier Sposób wykonania: Brzeg kieliszka natrzeć sokiem z limonki i obtoczyć w cukrze. Następnie składniki koktajlu wymieszać ze sobą (oprócz szampana razem z pokruszonym lodem i przelać do kieliszka. Uzupełnić szampanem.