Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drinki

likier kokosowy Eweliny

Składniki:• wiórki kokosowe 20 dkg• spirytus 250 ml• mleko skondensowane słodkie 1 puszka• mleko skondensowane niesłodkie 1 puszka Sposób przyrządzenia: Wiórki zalać spirytusem w słoiku i zostawić na 5 dni. Następnie przecedzić i dobrze odcisnąć. Dodać spirytus kokosowy do obu rodzajów mleka, wymieszać i dobrze schłodzić. Gdy likier jest za mocny można podawać rozrobione mlekiem…

Likier czekoladowy Eweliny

Typowo damski likier – można go połączyć z mlekiem gdyby wydał się wam z mocny. Ja pije go z kostkami lodu tylko. Składniki:• mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka• spirytus 100ml• cukier 3/3 szklanki • czekolada deserowa 1/2 – 1 tabliczki Sposób przyrządzenia: Gotujemy mleko, cukier i czekoladę – 15 minut, często mieszamy. Po ostudzeniu wlewamy…

Nalewka z pigwy

Składniki: • pigwa owoce 1 kg • cukier 1 kg • wódka 1 litr Sposób przyrządzenia: Pigwę wyszorować, pokroić na ćwiartki. Wrzucić do dużego słoja. Zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 2 tygodnie – co kilka dni wstrząsamy słojem. Po tym czasie odcedzamy i dolewamy wódki. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Rubinowy koktajl

Składniki:• sok mlainowy 1 szklanka • sok wiśniowy 1,5 szklanki • wermut 3 szklanki • lód Sposób przyrządzenia:Wszystko razem miksujemy w malakserze. Podajemy z lodem i mocno schłodzone. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Hot Italian

Składniki:• amaretto 50 ml• śmietanka słodka 70 ml• bita śmietana do dekoracji• czekolada do posypania Sposób przyrządzenia:Amaretto wymieszać ze śmietanką. Nalać do koktajlowego kieliszka.  Udekorować bitą śmietaną i czekoladą.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa