10 żółtek utrzeć na puszystą masę następnie dodawać po kolei: 1 szklanka cukru pudru 1 szkalnka mleka zwykłego 1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 szklanka spirytusu
Kategoria: Likiery
Likiery
Liker karmelowy*
by jagoda hajdamowicz • • 2 komentarze
Składniki: 2 puszki mleka słodzonego skondensowanego mleko 3,2 % w kartonie 1 i 1/2 szklanki spirytusu Sposób przyrządzenia: Puszki mleka włożyć do garnka z woda aby były zanurzone i gotować na średnim ogniu tak żeby bulgotało przez ok 2-2,5 godziny .Odlać wodę i zostawić do następnego dnia do ostygnięcia. Otworzyć puszki i wyciągnąć karmel po…
Likiery
Gibson.
by Gałucha • • 1 Comment
Skład: 90ml wódki lub ginu 5ml wermutu wytrawnego cebulki koktajlowe Sposób przyrządzenia: W szklanicy wymieszać z lodem składniki. Przelac do kieliszka koktajlowego i przybrać cebulkami.
Likiery
Cre`me de framboise
by framboise • • 0 Comments
Składniki:– maliny,– koniak,– cukier (proporcje w zależności od pojemnośći naczynia) Oczyścić maliny. Namoczyć w ciepłej wodzie przez pół godziny. Osączyć owoce z wody i nasypać do dużego słoja, tak żeby przykryły dno. Posypać grubą warstwą cukru. Układać kolejne warstwy, aż słój będzie zapełniony do połowy. Ostrożnie zalać wszystko koniakiem, żeby nie zburzyć warstw. Zostawić na…