Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Koktaile

Koniak z czekoladą

Składniki: 45 ml koniaku 1 filiżanka gorącej czekolady pasek skórki pomarańczowej bita śmietana Sposób wykonania: Do szklanki wlać gorącą czekoladę. Następnie skórkę pomarańczową zwinąć i wrzucić do czekolady. Natomiast koniak ogrzać, podpalić i powoli wlewać do szklanki. Delikatnie przemieszać i udekorować bitą śmietaną.

Cocktail Bartka

Składniki: 20 ml koniaku 20 ml Apricot Brandy 20 ml soku z pomarańczy 80 ml wytrawnego wina musującego 6 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz wina). Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka. Dodać kostki lodu i uzupełnić winem. Udekorować skórką pomarańczową.

Amazonce

Składniki; 20 ml koniaku 10 ml soku z cytryny 2 ml syropu z granatów 120 ml schłodzonego szampana 6 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze (oprócz szampana). Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka. Dodać kostki lodu i uzupełnić szampanem.