Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kawa

Kawa z likierem

Składniki: 2 łyżeczki mielonej kawy 1 szkl. mleka kieliszek likieru waniliowego ¼ szkl. bitej śmietany łyżka cukru Sposób wykonania: Kawę ugotować na mleku po czym odstawić aby ostygła, wówczas dodać likier waniliowy. Dokładnie wymieszać i przelać do dużych kieliszków. Dosłodzić do smaku. Udekorować bitą śmietaną.

Kawa po irlandzku z whisky

Składniki:• 3 łyżki kawy• 4 szkl. wody• 3 łyzki cukru• ½ szkl. whisky• ½ szkl. śmietanki Sposób wykonania:Wodę zagotować z dodatkiem kawy oraz cukru.Trzymać na małym ogniu około 10 minut.Po tym czasie przelać do filiżanek i do każdej wlać whisky.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

Kawa po brazylijsku z rumem

Składniki:• 8 łyżeczek zmielonej kawy• łyżeczka kakao• 1 łyżeczka cukru• 4 kieliszki rumu• ½ szkl. śmietanki• 2 szkl. wody Sposób wykonania:Kakao zalać gorącą woda i posłodzić do smaku po czym wsypać kawę.Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania.Gorącą kawę przelać do filiżanek.Następnie podgrzać rum i wlać do każdej filiżanki.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

Kawa z kakaem

Składniki: 6 łyżeczek zmielonej kawy 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao 4 filiżanki wody ½ szkl. śmietanki cukier cukier waniliowy Sposób wykonania:Kawę, cukier oraz kakao zalać zimną wodą po czym podgrzewać.Gdy woda zacznie się gotować szybko zdjąć z ognia i rozlać do filiżanek.Dodać trochę cukru waniliowego oraz udekorować śmietaną ubitą z cukrem.