Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka cynamonki

Składniki:
2,75 szklanki dobrej mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
1 szklanka miękkiego, dobrego masła (bez dodatków)
1, 5 szklanki cukru pudru
2 duże jajka
2 łyżki cukru
2 łyżeczki mielonego cynamonu

Sposób przyrządzenia:
Masło i cukier puder utrzeć mikserem na jednorodną, puszystą masę, dodać jajka, chwilę miksować, zmniejszyć obroty i dodać przesiane wcześniej mąkę, proszek do pieczenia i sól. Zmiksować na jednorodne ciasto. Cukier wymieszać w miseczce z cynamonem. Z przygotowanego ciasta formować nieduże kule i obtaczać w cukrze z cynamonem, nadąć im kształt ciasteczek. Ja z tej ilości składników piekę około 20 ciasteczek. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec przez około 12 – 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *