Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Krem bułgarski

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 1 papryka cebula sól pieprz mleko Sposób wykonania: Masło rozetrzeć aby uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Następnie twaróg przetrzeć przez sito i dodać go do masła. Całość wymieszać, rozcieńczając mlekiem. Na koniec dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Poncz jajeczny

Składniki: ½ szkl. koniaku 4 szkl. czerwonego wina 2 szkl. herbaty sok i skórka z ½ cytryny ½ szkl. cukru pudru 3 żółtka cynamon goździki Sposób wykonania: Herbatę wymieszać z cynamonem, goździkami i posiekaną skórką z cytryny, odstawić na  2 godziny. Po tym czasie dodać koniak, sok z cytryny oraz wino. Całość wymieszać i podgrzać.…

Wiosenne jajka Ilony

Składniki: jajka 10 sztuk żółtka jaj 3 sztuki musztarda 2 łyżki śmietana 2 łyżki szczypiorek 1 łyżka rzodkiewka 3-4 sztuki ogórek zielony 1 sztuka sól Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek. Następnie należy je pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka należy roztrzepać, dodać do nich musztardę i śmietanę,…