Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz biały z aromatycznymi kotlecikami z jaj

Dla 4 osób – Czas przygotowania 30 minut

• 3 jaja na twardo
• 4 plasterki szynki lub wędzonej kiełbasy
• 1 jajo
• 2 łyżki bułki tartej
• szczypta gałki muszkatołowej
• 2-3 łyżki oleju
• 200 g świeżej lub mrożonej włoszczyzny pokrojonej w paski
• 1 torebka Barszczu białego KNORR
• 1 ugotowany ziemniak
• posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania: {hidetags}
Pokrój w kostkę ugotowane jaja i szynkę, dodaj surowe jajo, łyżkę bułki tartej oraz gałkę muszkatołową. Dopraw masę do smaku, wymieszaj delikatnie i uformuj 6 pulpetów. Obtocz je w pozostałej bułce tartej i obsmaż na złoty kolor.
Zagotuj 750 ml wody, dodaj włoszczyznę, pokrojonego ziemniaka i wsyp zawartość torebki Barszczu białego KNORR.  Gotuj przez około 5 minut.
Zalej pulpeciki gorącym barszczem, udekoruj natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *