Składniki
500 g płatków owsianych
250 g cukru
125 g masła lub margaryny
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
odrobina aromatu migdałowego
rodzynki, pokrojone orzechy, migdały, płatki kokosowe
500 g płatków owsianych
250 g cukru
125 g masła lub margaryny
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
odrobina aromatu migdałowego
rodzynki, pokrojone orzechy, migdały, płatki kokosowe
Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować nieduże ciastka okrągłego kształtu, lekko spłaszczać, układać na papierze do pieczenia w centymetrowych odstępach.
Piec na jasnozłoty kolor w temperaturze ok. 160 stopni. Wyjmujemy je z piekarnika, gdy lekko dotknięte palcem nie będą się kleić. Ciasteczka wyśmienite.
Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez Dominika Ołdziejewska