Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faworki – róże

Skład:
6 żółtek
5 łyżek gęstej śmietany,
20-25dkg mąki
1 łyżka spirytusu,;
1 kg smalcu do smażenia;
1/2 szklanki cukru pudru
1 torebka cukru waniliowego do posypania
Sposób przyrządzenia:
Żółtka wymieszać ze śmietaną. Partiami dodawać mąkę, cały czas wyrabiając ciasto. Wlać spirytus i nadal wyrabiać gładkie, elastyczne ciasto jak na pierogi. Rozwałkować je bardzo cienko na stolnicy posypanej mąką. Wyciąć cztery krążki różnej średnicy. Każdy naciąć na obwodzie w pięciu miejscach. Krążki smarować na środku białkiem, składać od największego do najmniejszego i sklejać, mocno dociskając środek palcem. Smażyć na jasnozłoty kolor, wkładając na gorący tłuszcz. Wyjmować na bibułkę, żeby ociekły z tłuszczu. Przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *