Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser ryżowy z truskawkami

I kolejny przepis na znakomity deser z truskawkami. Do jego wykonania będziesz potrzebować: ryżu, mleka koksowego, miodu i truskawek. 
 

Składniki:

  • 100 g ryżu 
  • 2 szkl mleka koksowego 
  • 200 g truskawek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka cukru
 

Sposób wykonania:

  1. Truskawki dokładnie umyć.
    Oderwać szypułki i pokroić je na mniejsze kawałki.
    Zalać je miodem.
    Lekko przemiesza i odstawić.
    Natomiast do rondelka wlać mleko kokosowe.
    Wsypać do niego ryż i cukier.
    Postawić  na małym ogniu.
    Zagotować po czym dość często mieszać gotować do momentu, aż ryż stanie się kremowy i wchłonie większość mleka.
    Gotowy ryż przełożyć do miseczek.
    Na wierzchu rozłożyć truskawki z miodem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *