Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem bananowy Natalii

Krem bananowy przepisu Natalii to idealna pozycja na deser. Do jego wykonania potrzebujesz: bananów, śmietanki kremówki, serka mascarpone i cynamonu. 
 

Składniki:

  • 2 banany
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu 

Sposób wykonania:

  1. Banany obrać ze skórki.
    Rozdrobnić je widelcem po czym dodać do nich serek mascrpone i dokładnie  wymieszać.
    Można to zrobić za pomocą blendera.
    Następnie do śmietanki dodać cukier i razem ubijać na puszystą pianę.
    Wówczas nie przerywając miksowania dodawać stopniowo bananową masę.
    Gotowy krem przełożyć do pucharków.
    Udekorować kawałkami banana i oprószyć cynamonem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *