Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ksylitol do pieczenia

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Ksylitol do pieczenia

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #46409
    Anna Nowak
    Participant

    Od dawna do słodzenia używam tylko ksylitolu-substancji z brzozy fińskiej. Ma o 40% kalorii mniej niż cukier i nie powoduje psucia się zębów. Piszę o moim nowym odkryciu-wypiekach z ksylitolem. 🙂 Da się nawet piec z ksylitolem!! Próbowałyście w ten sposób słodzić wypieki?

    #46543

    Ja tak często robię. Na zwykłym słodziku jak się doda do pieczenia to potrawy stają się gorzkie, znaczy z reguły są to ciasta. A ksylitol jest świetny do wypieków.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.