Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti al Pesto

Składniki:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 5 dag orzeszków pinii
  • 6 dag startego parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W naczyniu wymieszać oliwę, posiekane orzeszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Sosem polać gorący makaron. Posypać parmezanem, wymieszać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

1 comment for “Spaghetti al Pesto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *