Home › Forums › Przepisy czytelników › Porady czytelników › Nic nie wyrzucam…
- This topic has 9 replies, 4 voices, and was last updated 18 years, 4 months ago by
marek.
-
AuthorPosts
-
9 kwietnia 2005 at 00:48 #43716
Wiesia
ParticipantNic nie wyrzucam, bo mi szkoda. Ze wszystkiego mo¿na zawsze co¶ zrobiæ. Nawet z resztek. Mo¿na pokroiæ, co¶ jeszcze dodaæ, przyprawiæ, dodaæ majonezu, ketchupu, ¶mietany czy musztardy i bêdzie pyszna sa³atka. Mo¿na resztki u¿yæ do pizzy, zapiekanki czy do makaronu. Mo¿na tak¿e wszystko zmiksowaæ i bêdzie pyszna pasta do kanapek. Np. wo³owina z zupy jest bardzo dobra zmielona i zmieszana z majonezem.
Mo¿e macie jakies ciekawe pomys³y, jak u¿yæ resztki z wczorajszego obiadu, gdy za ma³o na nastêpny obiad a za du¿o, ¿eby wyrzuciæ? Farsz do pierógow, do jaj, kotleciki czy co¶ innego?27 kwietnia 2005 at 16:15 #43856Ewa
ParticipantGdy mam resztki parowek i nie chce by sie zmarnowaly , robie sobie bombe. Kroje parowki w slupki , podsmazam odstawiam w rondlu. Na patelni smaze pokrojona w polksiezyce cebule , pieczarki oproszam maka i podlewam bulionem . Przyprawiam to wszystko koncentratem pomidorowym, pieprzem chili .Sosem tym zalewam podsmazone parowy .Lubie to na dosc ostro , czasami dodaje czerwonej fasoli . Lubie to z chrupkim pieczywem lub chipsami zrobionymi z chleba "pita" albo z plackow do robienia "taco" .Pomysl takiej bomby zaczerpnelam z innego kulinarnego portalu . Autorka oryginalnego przepisu jest Paula.
9 czerwca 2005 at 11:14 #44041admin
KeymasterGdy zostaje mi pieczony kurczak wówczas robiê z niego sa³atkê. Gotujê torebkê ry¿u( czasami zostaje z obiadu, bo kurczaka te¿ podajê z ry¿em), kurczaka obieram ze skórki i krojê w kostkê, dodajê pokrojony ogórek (korniszon lub kwaszony), gotowane, pokrojone w kostkê jajko, groszek zielony, cebulkê lub szczypiorek, majonez wymieszany z czosnkiem, przyprawiam to sol± i pieprzem. Salaterkê wyk³adam li¶æmi sa³aty, tak by wystawa³y trochê nad salaterkê i wk³adam sa³atkê. Po wierzchu posypujê drobno pokrojonym szczypiorkiem.Jest smaczna.
8 września 2006 at 18:35 #45006admin
Keymastergdy zostaja mi z poprzedniego dnia ziemnieki to na rozgrzana patelnie daje troche masla a nastepnie ziemniaki-mozna je przedtem pokroic a wrecz posiekac by na patelni powstala nam swoista masa-gdy ziemniaki sa juz cieple dorzucam kilka jajek troche sole i dodaje pieprzu do smaku no i oczywiscie bazylie:) do smaku czasami jeszcze troche sera zoltego ale zadko-bez serka mi bardziej smakuje;P zycze smacznego 🙂
8 września 2006 at 23:19 #45009marek
ParticipantNawzajem. Zrobię tak jutro. 🙂
13 września 2006 at 13:18 #45015admin
Keymasterhaha, twarde jestescie, gratuluje, mnie obrzydzenie bierze
15 września 2006 at 15:19 #45021admin
Keymasternie no, to co pozostaje w lodowce to mozna wykoszystac, ale robic zupe z odpadkow 😀
15 września 2006 at 17:18 #45022marek
ParticipantGdzie ten temat o zupie z odpadków?
4 sierpnia 2007 at 00:09 #45334admin
KeymasterMnie też, ale na Twoją wypowiedź Ania.
Nie przejmujcie się dziewczyny, zawsze znajdzie się smutne indywiduum.4 sierpnia 2007 at 14:38 #45335marek
ParticipantMasz rację Misia.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.