Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz romantyczny

 

Składniki:

    • 6 sporych kawałków dorsza
    • 3 ząbki czosnku
    • 10 dag masła
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1/4 łyżeczki białego pieprzu
    • 200 ml mleka
    • sól

 

Sposób przyrządzenia:
Kawałki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie, pokryć kostkami masła i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Gdy masło się stopi, posypać przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zmieszanym z natką pietruszki. Doprawić pieprzem i zalać osolonym mlekiem. Piec w ciepłym piekarniku przez ok 30 min. Podawać z ziemniakami z wody.

 

1 comment for “Dorsz romantyczny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *