Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gotowane szparagi Ani

 

Składniki:

  •  1 kg szparagów
  •  2 łyżki masła
  •  2 łyżki tartej bułki
  •  3 łyżki cukru
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Szparagi obrać z twardej skorupki po czym łączymy po 5 sztuk.
    Następnie każdą kupkę związać bawełniana nitką.
    Przełożyć szparagi do osolonej wody i gotować pod przykryciem około 15 minut.
    Po tym czasie szparagi odcedzić i usunąć nitkę.
    Natomiast na suchej patelni przesmażyć tartą bulkę, wówczas dodać masło oraz odrobinę cukru.
    Wymieszać i jeszcze chwile trzymać na małym ogniu.
    Szparagi ułożyć na talerzu a przed podaniem polać je zarumienioną bułkę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *