Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z sosem truskawkowo-twarożkowym

 

Składniki:

  •  25 dag makaronu
  •  sól
  •  łyżka oleju
  •  1 szkl. śmietany
  •  2 łyżki twarogu
  •  40 dag truskawek
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Do wody można dodać łyżkę oleju aby potem się nie sklejał.
    W między czasie umyć truskawki po czym rozgnieść je widelcem.
    Dodać do nich śmietanę oraz twarożek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Miękki makaron odcedzić i polać go sosem.
    Jeśli truskawki są dość kwaśne posypać  całość cukrem pudrem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *