Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przecier pomidorowy Anny

 

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 listek laurowy
  • oliwa z oliwek
  • estragon
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Umyte pomidory pokroić na mniejsze kawałki a cebulę i czosnek posiekać.
    Po czym przełożyć całość do rondla i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
    Po tym czasie przetrzeć całość przez sito.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz ziołami.
    Jeszcze gorący przełożyć do wyparzonych słoików.
    Na wierzch każdego słoika wlać jeszcze łyżkę oliwy z oliwek i szczelnie zakręcić.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *