Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczne jajka faszerowane pieczarkami

 

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • 6 pieczarek
  • cebula
  • łyżka oleju
  • 5 łyżek majonezu
  • słodka papryka w proszku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i obrać ze skorupek.
Przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Następnie cebulę oraz pieczarki drobno posiekać i przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zdjąć z ognia.
Wówczas dodać do nich wydrążone żółtka jaj oraz posiekaną natkę pietruszki i majonez.
Całość dokładnie utrzeć.
Powstałym farszem napełnić połówki jaj.
Ułożyć na półmisku i udekorować koperkiem, oraz listakmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *