Składniki:
- 4 jajka
- 6 pieczarek
- cebula
- łyżka oleju
- 5 łyżek majonezu
- słodka papryka w proszku
- ½ pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i obrać ze skorupek.
Przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
Następnie cebulę oraz pieczarki drobno posiekać i przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zdjąć z ognia.
Wówczas dodać do nich wydrążone żółtka jaj oraz posiekaną natkę pietruszki i majonez.
Całość dokładnie utrzeć.
Powstałym farszem napełnić połówki jaj.
Ułożyć na półmisku i udekorować koperkiem, oraz listakmi sałaty.