Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Waflowe ciastka

Składniki:

  • 6 wafli
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • ½ szkl cukru pudru
  • 200 ml śmietanki
  • 200 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki masła

Sposób wykonania:
Czekoladę pokruszyć i wrzucić do rondelka.
Dodać cukier puder, masło oraz śmietanę i trzymać na małym ogniu do uzyskania gładkiego i jednolitego sosu.
Pod koniec wrzucając jeszcze do sosu posiekane orzechy.
Następnie powstałą masę rozamorować na waflach, które układać jeden na drugim.
Wierzch lekko obciążyć kładąc np. deskę do krojenia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem pokroić na małe kwadraty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *