Składniki:
- 40 dag makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ główki brokuła
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 1 łodyga selera naciowego
- garść strączków zielonego groszku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Brokuł podzielić na różyczki, paprykę pokroić w paski, cukinię w półtalarki a seler i groszek na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, przesmażyć.
Dodać rozgnieciony przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut pod przykryciem
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i rozłożyć na talerzu.
Na makaronie rozłożyć warzywa i posypać startym serem.