Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaśny deser

Składniki:

  • 2 cytryny
  • pomarańcza
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 szkl. śmietanki kremowej
  • 50 g likieru pomarańczowego
  • dżem pomarańczowy

    Sposób wykonania:
    Żelatynę namoczyć w odrobinie wodnej po czym rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
    W między czasie z cytryn i pomarańczy wycisnąć sok i dodajemy do nich żelatynę.
    Następnie śmietankę z dodatkiem cukru ubić na sztywno po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo żelatynę z sokami, alkohol oraz skórkę z 1 z wyciśniętej cytryny.
    Całość delikatnie połączyć i przełożyć do pucharków.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *