Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

Składniki:

  • 50 dag mąki pszennej
  • kostka margaryny
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • łyżka gęstej śmietany
  • szczypta soli
  • 2 szkl. kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. owoców
     

Sposób wykonania:

  1. Margarynę posiekać z mąką po czym dodać żółtka, cukier puder, śmietanę oraz szczyptę soli.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Powstałe ciasto owinąć folią aluminiowa i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie ciastem wylepić małe foremki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut.
    Następnie kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru i udekorować babeczki.
    Na sam koniec powtykać do piany owoce.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *