Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarpaniec

Składniki na biszkpt:

  • 6 jajek
  • 6łyżek mąki
  • 6 łyżek cukru
  • proszek do pieczenia

Składniki na nadzienie:

  • 1/4 litra kwaśnej śmietany
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • kakao

Sposób przyrządzenia:
Upiec biszkopt z podanych składników. Wyrwać środek (zostawić dno i boki). Cukier utrzeć z margaryną i kakao, dodać śmietanę, wymieszać. Do masy dodać wyszarpane i rozdrobnione ciasto, ponownie wymieszać. Gotową masę włożyć do ciasta i zalać galaretką. Do nadzienia można dodać rodzynki i orzechy, a na wierzch poukładać owoce. SMACZNEGO

1 comment for “Szarpaniec

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *