Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaskółcze gniazdo

Dla 2 osób – Czas przygotowania 30 minut

• 1 kostka Rosołu wołowego KNORR
• 1 czerstwa kajzerka
• 1 mała cebula
• 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
• 2 jajka
• 1 Mini Kostka KNORR Czosnek
• pieprz
• 4 jajka ugotowane na twardo
• bułka tarta
• olej do smażenia

Sposób przygotowania: {hidetags}
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego KNORR w 1 szklance wrzątku i namocz w nim kajzerkę. Posiekaj drobno cebulę.
Włóż mięso do miski, wbij jedno jajko, dodaj odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Dopraw rozkruszoną Mini Kostką KNORR Czosnek oraz pieprzem. Dokładnie wyrób na jednolitą masę.
Obklejaj jajka na twardo mięsem, formując kule. Obtocz kule w jajku i bułce tartej.
Smaż w głębokim oleju 10–15 minut. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *