Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak słodko-kwaśny

Składniki:
• 300 g filetu z kurczaka
• chilli
• 2 pomidory
• 1 czerwona papryka
• 1 łyżeczka ziaren sezamu
• 1 łyżka oleju
• Fix Słodko- kwaśny KNORR
• ocet winny
• cukier
• imbir

Sposób przyrządzenia:
Pokrój mięso z kurczaka w szerokie paski, lekko posól i oprósz szczyptą chilli. Pokrój pomidory w cząstki, paprykę oczyść i pokrój na szerokie paski.
Posyp kurczaka ziarnami sezamu i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Dodaj paprykę i smaż 3 minuty.
Zalej całość 300 ml wody, dodaj Fix Słodko- kwaśny KNORR, rozmieszaj, zagotuj, dodaj cząstki pomidora i duś 5 minut. Możesz do smaku dodać niewielką ilość octu winnego lub cukru, a podczas duszenia- kawałek imbiru pokrojonego w paski.

Podawaj danie z ryżem lub makaronem. Dopraw do smaku.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *