Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śliwy pieczone z farszem mięsnym

Składniki:

  • 8 dużych twardych śliw przekrojonych na połówki
  • Farsz:
  • 20 dkg drobno posiekanego mięsa z pieczonej kaczki
  • 10 dkg tartego, żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz, papryka, sól

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone śliwki przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestki. Składniki farszu dokładnie wymieszać. W każdej połówce śliwki umieścić farsz. Tak przygotowane śliwy zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 5 minut. Podawać na gorąco lub zimno posypane posiekaną zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *