Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śliwkowy jeżyk

Składniki:

  • 400 ml serka homogenizowanego
  • ½ szkl. cukru pudru
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • zagęstnik
  • 6 łyżeczek morelowego dżemu
  • śliwki węgierki

    Sposób wykonania:
    Do serka dodać sok i skórkę z cytryny oraz cukrem pudrem.
    Całość dokładnie utrzeć po czym dodać śmietanę ubitą z dodatkiem zagęstnika i cukru pudru.
    Całość delikatnie wymieszać.
    Na dnie pucharków rozłożyć po łyżce dżemu i wypełnić serkową masa.
    Śliwki pokroić w paseczki, które powbijać w deser.
    Schłodzić w lodówce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *