Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tequila

Nokaut

Składniki: 50 ml tequili 20 ml likieru Galiano 10 ml soku z cytryny 20 ml soku z pomarańczy Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Kongo

Składniki: 40 ml tequili 2 łyżki soku z ananasa 2 krople Angostury woda sodowa Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem wody sodowej) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową.

Agawa

Składniki: 30 ml tequili 10 ml soku z limonki 10 ml soku z gujawy 10 ml soku z pomarańczy Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem wody sodowej) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową.