Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: barowy

Odlot

Składniki: 20 ml ginu 20 ml likieru cytrynowego 20 ml soku z cytryny szampan Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem szampana) z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki koktajlowej. Uzupełnić szampanem do pożądanej objętości.

Wena

Składniki: 20 ml ginu 20 ml likieru wiśniowego 20 ml soku z cytryny 5 ml absyntu Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki koktajlowej.

Szwędacz

Składniki: 100 ml białego wytrawnego wina 20 ml rumu 10 ml likieru miętowego 10 ml wódki 10 ml soku z limonki Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.