Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawki z białą czekoladą

Składniki:

  • 50 dag mrożonych truskawek
  • 4 okrągłe biszkopty
  • 4 łyżki truskawkowego likieru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki czekoladowych wiórków
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki

    Sposób wykonania:
    na dnie pucharków położyć po biszkopcie.
    Na biszkoptach rozłożyć truskawki , które skropić likierem i posypać cukrem pudrem.
    Następnie połamaną czekoladę razem ze śmietanka podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści, wówczas polać nią truskawki.
    na sam konie posypać wiórkami czekoladowymi.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *