Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem

 

Składniki:

  •  40 dag makaronu spaghetti
  •  6 średnich dojrzałych pomidorów
  •  2 puszki tuńczyka w oleju
  •  2 łyżki posiekanych kaparów
  •  1 łyżka pokrojonych w plasterki oliwek
  •  3 łyżki oliwy z oliwek
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Następnie tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić go widelcem.
    Razem z pomidorami wrzucić na patelnię.
    Dodać jeszcze oliwki oraz kapary i razem dusić około 15 minut.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Gotowy sos doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem po czym polać nim makaron.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *