Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowy makaron z rakiem

 

Składniki:

  • 150 g ryżowego makaronu nitki
  • 750 ml gotowego fondu z homarów
  • 2- 3 łyżki soku imbirowego
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • 300 g mięsa raków
  • 2 jaja

Sposób wykonania:

  1. Makaron zalać gorąca wodą.
    Ostawić, aż zmięknie po czym go odcedzić i zahartować zimną wodą.
    Następnie do fondue dodać sos sojowy, sok imbirowy oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać po czym połączyć z makaronem.
    Trzymać na ogniu około 3-5 minut.
    Wówczas dodać mięso z raków, podgrzać.
    Na koniec wlać jeszcze roztrzepane jajka.
    Pozostawić na ogniu do momentu, aż jajka się zetną.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *